Slim geïnstalleerd

U wilt uw radiatoren snel, gemakkelijk en zonder beschadigingen ophangen. De Henrad Softline ECO is gemakkelijk te plaatsen bij zowel renovatie als nieuwbouw.

Aansluitingen
Dankzij de midden- en laterale onderaansluiting is de Henrad Softline ECO eenvoudig overal te plaatsen, waardoor deze radiator geschikt is voor renovatie en nieuwbouw. De radiator is ook leverbaar met een aansluiting linksonder.

De middenaansluiting is ¾“ euroconus buitendraad.
De aansluiting rechtsonder is ½“ binnendraad.

Complete levering
De Henrad Softline wordt geleverd inclusief een gebogen sierrooster, zijbekleding, bevestigingsmateriaal, VDI-consoles, ECO-ontluchtingsstop en een voorgemonteerd en vooringesteld thermostaatventiel. Bij type 11 wordt een gewone ontluchtingsstop geleverd. Bij type 21, 22 en 33 kan de thermostaatknop zowel links als rechts gemonteerd worden.

Handig
Met het montagesjabloon kunt u de aansluitpunten makkelijk bepalen voordat u gaat monteren.

Vooringesteld thermostatisch ventiel
De Henrad Softline ECO heeft een thermostatisch ventiel, dat in de fabriek al vooringesteld is. Dankzij dit vooringestelde ventiel kan men wel  tot 6% besparen op de energiefactuur.

Henrad levert 2 ventielen: een fijnregelventiel (geel) speciaal voor kleine radiatoren en een standaard ventiel met 4 verschillende voorinstellingen (rood, blauw, wit en zwart) voor normale tot grote radiatoren.

Bovendien zijn de ventielen traploos instelbaar waardoor de massastroom zeer nauwkeurig ingeregeld kan worden.

Voordelen van deze voorinstelling:

  • Tijdbesparing tijdens de installatie.
  • Optimaal waterdebiet in de radiator.
  • Hoger systeemrendement door lagere retourtemperaturen.

Onderzoek heeft aangetoond dat reeds af-fabriek vooringestelde ventielen een gunstige invloed hebben op de hydraulische balans van de verwarmingsinstallatie. 
Daarnaast is nog een extra besparing tot 20% mogelijk op de elektrische energie van de pomp.

Het ventiel is overigens zowel links als rechts monteerbaar.

Klik hier om informatie over deze ventielen te downloaden.

Optimaal ontluchten
De Henrad Softline ECO is voorzien van een speciale ECO ontluchter. Voor een goede werking mag deze ontluchter NOOIT uitgewisseld worden voor een normale ontluchter. Volg onderstaande stappen voor het optimaal ontluchten:

  1. Draai alle radiatoren op de maximum stand en laat de verwarmingsinstallatie ongeveer 15 minuten werken.
  2. Schakel de verwarmingsinstallatie uit, bijvoorbeeld door de kamerthermostaat op een lagere temperatuur in te stellen of door de verwarmingsketel uit te schakelen. Laat de verwarmingsinstallatie weer afkoelen.
  3. Ontlucht de radiatoren. Begin op de onderste verdieping en eindig op de bovenste. Wacht tot er een continue waterstroom uit de ontluchter komt.

Let op:  in het geval van een ECO-ontluchter met 2 gaten is de radiator pas ontlucht wanneer er water uit beide gaten komt.

Bescherming tegen schade
Het is belangrijk dat u uw radiatoren zonder beschadigingen oplevert. Een beschadigde radiator betekent immers vertraging in uw werkproces, ergernis en tijdverlies. Daarom kunt de u Henrad Softline radiator gemakkelijk en nog compleet ingepakt ophangen. Minder kans op beschadiging dus!

Bekijk de instructiefilm